Ma kezdődik a fesztivál!

A 11. Kortárs Drámafesztivál Budapest november 27-i programja:

 

20:00 Závada Péter: REFLEX (90')

Szputnyik Hajózási Társaság

Rendezte: Kovács D. Dániel

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

 


Információk a kezdés előtt

Kedves Látogatók!

 

Gőzerővel zajlanak a Kortárs Drámafesztivál előkészületei: november 27. és december 3. között 11. alkalommal jelentkezik a másfél évtizedes múltra visszatekintő fesztivál. Jelen hírlevelünkben a legfontosabb információkról tudósítunk a kezdés előtt.

A fesztivál hét napja alatt a főprogramban tíz, az ajánlott programban hat magyar színházi előadás látható hat budapesti helyszínen.


Kovács Bálint az [origo] színházblogjában a fesztiválról

"Ismét megrendezik a magyar nyelvű színház egyik leginkább figyelemre méltó találkozóját, a Kortárs Drámafesztivált Budapesten.
 
Az idei kortárs drámafesztiválból nehéz egy-két előadást ajánlani: olyan erős a program, hogy a legjobban az járna, aki az elsőtől az utolsó előadásig végignézné.

Beköszöntő

Kedves Látogatók!

 

Tizenhat esztendős múltra visszatekintő színházi fesztiválunk egy évnyi (kényszer)szünet után idén ismét jelentkezik. 2013. november 27. és december 3. között immár tizenegyedik alkalommal rendezzük meg a Kortárs Drámafesztivált, röviden a KDF-et.

2012-ben anyagi okok miatt nem rendezhettünk fesztivált - így több időnk maradt új magyar színházi bemutatók megtekintésére. Az elmúlt két évben olyan sok kiváló és újító előadást láttunk fiatal magyar színházi alkotóktól, hogy kézenfekvő volt: az idei fesztivál magyar színházi programja középpontjában az új magyar színházi generációnak kell állnia. Ezek az előadások azt bizonyították számunkra, hogy a magyar színház legifjabb és fiatal alkotói generációja minden nehézség dacára teljes erőbedobással dolgozik, és előadásról előadásra fogalmazza meg, tárja elénk kérdéseit, dilemmáit eredeti, új és izgalmas tartalmi-formai megközelítésben szűkebb és tágabb világunkról. Röviden: itt van, megérkezett a jövő magyar színháza.


Junior Prima Díjasok a Fesztivál előadásaiban!

Balázs Juli, Keresztes Gábor és Krisztik Csaba a díjazottak között