Maja Delak, Emanat Intézet (SLO)
Expensive
Darlings

- tánc-színház-performance - 

Trafó, 2008. november 26. (szerda), 20:00
(60 perc, szünet nélkül. Szlovén nyelven, angol tolmácsolással, magyar felirattal!)

Az előadás után közönségtalálkozó!


Alkotók és előadók:
Maja Delak
Katja Kosi
Barbara Krajnc
Jelena Rusjan
Vlasta Veselko
Urška Vohar
Nataša Živković

Koncepció és koreográfia: Maja Delak
Dramaturg: Katja Praznik
Díszletterv: Marko Peljhan
Zene: Gipo Gurrado, Atilla Faravelli
Fény: Urška Vohar
Jelmez: Nadja Bedjanič, Dominika Zver
Design: Špela Drašler
Fotó: Zoe Vincenti
Technikus: Janko Oven
Fordítás: Katja Kosi, Melita Silič
Nyelvi lektor: Simona Ana Radež

Produkciós asszisztens: Nina Janež
Produkciós vezető: Sabina Potočki

fotó: Zoe Vincenti fotó: Tone Stojko fotó: Nada Zgank fotó: Nada Zgank

 

fotó: Zoe Vincenti, Tone Stojko, Nada Zgank


Munkanapló
 

Maja Delak táncos-koreográfus a franciaországi Angers-ben folytatott tanulmányai melletts zámos európai és tengerentúli szemináriumon vett részt. Olyan nemzetközi nagyságok voltak mesterei, mint Mark Tompkins, David Zambrano vagy Elizabeth Corbett. Alapító munkatársa és 1993-2002 között állandó tagja volt az EN-KNAP szlovén táncintézetnek, 2006-ban pedig megalapította az Emanat Intézetet, melynek krédója a szlovéniai kortárs tánc fejlesztése, európai kontextusba helyezése. A szervezet nem csupán mozgásművészeti produkciók létrehozásával és támogatásával foglalkozik, hanem oktatási programot is kidolgozott, mely a középiskolások kortárstánc-képzését segíti.

Az Expensive Darlings az Emanat Intézet első produkciója. Az előadás a szlovéniai kortárs tánc kvázi-intézményes formáinak visszásságait és nehézségeit vizsgálja. A koreográfus hat táncost és színésznőt hívott meg a táncművészet iránti elköteleződés különböző, egymás mellett létező formáinak és a kortárs tánccal kapcsolatos eltérő vágyak bemutatására. Hogyan egyeztethetőek össze az intézményes törekvések az egyéni nyitottsággal? Miért hátrányos helyzetű a kortárs előadóművész? E kérdésekre keresi a választ Maja Delak új koreográfiája.

„Maja Delak eddigi előadásaival különböző világokba kalauzolt, mégis, az eltérő megközelítések ellenére mindegyik produkciója magán viseli azt a csak rá jellemző szerzői poétikát, amellyel egyre pontosabban definiálja a kortárs tánc metodológiáját.” (Katja Praznik)

„Az előadás a felszínen rendkívül szórakoztató, ám a felszín alatt saját létezéséről és a kortárstánc fejlődéséről szól, valamint – s talán ez a legfontosabb – a színház szeretetéről és azokról, akik kitartanak még a jelenlegi, reménytelennek tűnő helyzetében is. Nyugodt, meggyőző, tiszta koncepciójú tiltakozás.” (Jasna Zavodnik)

Az előadás időpontja: 2008. november 26. (szerda), 20 óra
Helyszíne: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Jegyek: Trafó [ +36 (1) 215 1600 ]


További információ: www.emanat.si