Dennis Kelly:
After the end (Zsákutca)
Merlin Színház, 2008. november 27. (csütörtök), 21:30
(Magyar nyelven, angol feliratozással!)

AZ ELŐADÁS UTÁN KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ DENNIS KELLY-VEL!

Szereplők:
Láng Annamária, Rába Roland.

Író: Dennis Kelly
Fordító: Róbert Júlia
Dramaturg: Garai Judit
Rendező: Magács László
 

fotó: Kenyeres Csilla

„…te csak nevetsz, és mosolyogsz. És az emberek nézik a mosolyod, és azt gondolják, hogy ez a legszebb dolog a világon. Azt gondolják, hogy mindig a közeledben akarnak lenni, még akkor is, ha ez fájdalmas, ha megöli őket, ha teljesen összetöri őket.”

Hogyan tud együtt élni az atomtámadás után egy bunker szűk terében két fiatal, Louise és Mark? Meddig tart és milyen a bezártság? Pszichothriller, krimi vagy romantikus komédia? 
Dennis Kelly hihetetlen pszichológiai pontossággal és érzékenységgel meséli el a két fiatal történetét, emberi meccseiket, folyamatos küzdelmüket egymással és a klausztrofóbiával egy precízen felépített dramaturgiai zárócsavarral.

„Láng Annamária (Louise) és Rába Roland (Mark) a krétakörös játékkultúrát kamatoztatva a kötetlen, rögtönzött, nyers élőbeszédre emlékeztető megszólalásból, az alkalmanként egymásba csúsztatott párbeszédek zaklatott ritmusából, a testtel testnek feszülő színjátszás türelmes, letisztult, ötletgazdag technikáiból ad iskolát.” (Tarján Tamás, kultura.hu)

„A szexus természetesen mindvégig ott izzik a csak sután, késleltetve, gusztustalanul próbálkozni merő férfi és a hevesen, makacsul ellenszegülő nő között. Dicsérhető önmérséklet írói, rendezői részről is, hogy a jelenetsor fő mozgatóját bátran ki-kikapcsolják, ám az időtelés aktivizálását olyan szituációkra bízzák, mint például a kitűnő, parodisztikus társasjáték-jelenet, mely a szöveg humorát és kommunikációs interferenciáját is a legteljesebben fejezi ki, s visszautal a testiségre.” (Tarján Tamás, kultura.hu)

(A teljes kritika a kultura.hu-n olvasható!)


Az előadás időpontja: 2008. november 27. (csütörtök), 21:30
Helyszíne: Merlin Színház (V. Gerlóczy utca 4.)
Jegyek: [+36 (1) 318 9844]; kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu