Bartis Attila: Romlás

Vígszínház – Házi Színpad, 2009. november 20. és 26. 20:00

dráma egy részben

 

Egy pillanat alatt meglátni és megkívánni egy fiatal lányt, elvarázsolni, ihlető múzsának kiválasztani, azonnal fotózni, sőt aktfotózni kezdeni - nem akármilyen teljesítmény egy férfi részéről, még akkor is, ha az illető pályája csúcsán lévő, kiváló és sikeres fotóművész. Bartis Attila különös erejű drámája ezzel a merész és váratlan felütéssel kezdődik. Ez a hatalmas és kétségbeesett szuggesztív energia azonban azért sugárzik a darab főhőséből, mert nemrég tudta meg: kevés ideje van hátra, gyógyíthatatlan beteg.

Kettejük érzelmekkel és konfliktusokkal terhes kapcsolatát nemcsak a halál közelsége teszi tragikussá, hanem a harmadik szereplő, a feleség jelenléte is. Sőt, szinte már tragikomikussá fokozódik a helyzet, mikor az író merész fordulattal egy krimi szálat is bekapcsol a történetbe, mikor is a lány rokonai megjelennek és először a fotóst, majd a feleségét kezdik zsarolni, majd fenyegetni. 

Bartis Attila napjaink egyik legjelentősebb kortárs írója. 2001-ben szinte berobbant az irodalmi köztudatba A nyugalom című regényével, amelyből színmű és egy film is született. A könyv külföldön is komoly szakmai, s olvasói elismerést aratott.

A Romlás előadását felnőtt nézőinknek ajánljuk.