2007. november 25. 20:00
Thália Színház, Régi Stúdió (Budapest, VI., Nagymező u. 22-24.)


„Ha tükröződöm, vagyok.”

Alibi
Zenés-táncos kihallgatás másfél órában


Szereplők: Gőz István, Kövesdi László, Szabó Márta, Szantner Anna, Szász Dániel, Ilkay Türkoglu

Fény, díszlet: Szirtes Attila
Dramaturg: Peer Krisztián
Zene: Barna Balázs, Márkos Albert
Jelmez: Bodnár Enikő
Rendező: Szabó Réka

Az előadás támogatói: L1 Független Táncművészek Társulása, NKA, OKM, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Marland Kft, szinhaz.hu, tancelet.hu
Médiatámogató: Pesti Est Súgó
Kooprodukciós partner: Thália Színház

Játékidő: 90 perc, szünet nélkül
Angol szinkrontolmácsolással.

Szabó Réka táncos-koreográfus-rendező 2002 óta kísérletezik nagy sikerrel saját társulatával, hogy a hétköznapi valóság apró morzsáit színházi nyelvvé formálja. Matematikusként végzett, sőt a mai napig tanít a Műszaki Egyetemen, mellette pedig koreografál és vezeti saját társulatát. A művészettel és a hétköznapi valósággal párhuzamosan érintkezik, az életet mindig belekalkulálja a művészetbe, ezért annyira húsbavágóan igazak előadásai. TünetEgyüttes néven létrehozott társulatában színészeket és táncosokat egyaránt találunk. Igazi alkotó közösségként működnek, és előadásaik mindig intenzív műhelymunka eredményei, melyben nagy szerep jut az állandó alkotótársnak, az író-dramaturg Peer Krisztiánnak. Legfrissebb bemutatójuk, az Alibi játékos-kegyetlen casting, öntükröztetés, „önkibeszélő show”, másrészt színház a színházban, azaz a kortárs táncélet "kifordítva", belülről, önkritikusan megmutatva.

"Játék a szavakkal, mint ahogy az egész előadás is játék: legtöbb részletében magas színvonalú és szellemes, nemcsak a verbalitás, hanem a mozgások szintjén is. A szavak, kifejezések, szállóigévé vált mondások kifacsarásával kezdődik, majd szinte észrevétlenül olvad bele ebbe a játékba a megelevenedő-összecsukló-új életre kelő testek látványa."
(Karsai György, www.kultura.hu)

"Szabó Réka nem életszerű, hanem igaz (tánc)színházat csinál, szolgalelkűségre nevelt, megalázott marionettfigurák helyett érett, hús-vér gondolkodókkal. Vele színről színre látunk - és nem tükör által homályosan."
(Horeczky Krisztina, Népszabadság, 2007. május 18.)

További információk: www.tunetegyuttes.hu