Sajtó, marketing

 

Marketing

A KDF 2013-ban fiatal magyar színházi alkotókra kívánta felhívni a figyelmet. Legfontosabb célközönségünknek a fiatalokat tekintettük, de fontosnak tartottuk, hogy a hazai közvéleményt és a széles közönséget is tájékoztassuk, és minél több potenciális nézőt nyerjünk meg a fiatal alkotók munkáinak. Emellett szerettük volna a Budapesten tartózkodó külföldieknek is lehetőséget biztosítani a kortárs magyar színház megismerésére. Fenti célkitűzéseinket a megcélzott közönségrétegek tájékozódási szokásait és anyagi lehetőségeinket figyelembe véve a közösségi média adta lehetőségek maximális kihasználásával igyekeztünk megvalósítani.

 

A programban szereplő előadások szövegét lefordíttattuk angol nyelvre, gondoskodtunk az előadások feliratozásáról vagy szinkrontolmácsolásáról, hogy lehetővé tegyük Budapesten tartózkodó turisták és itt élő külföldiek számára is az előadások értő befogadását, valamint széles körben meghirdettük a programot angol nyelven is a hazai és a külföldi online médiában

 

A fesztivált saját honlapunkon és facebook-oldalunkon 2013 szeptemberétől hirdettük, előre megtervezett menetrend szerint – e két felület jelentette a fesztivál bázisát. Emellett folyamatosan tájékoztattuk a magyar sajtót és médiát, valamint azokat az online oldalakat, portálokat, amelyek angol nyelven nyújtottak információkat a magyar kulturális életről, így többek között fesztiválunkról is.

 

Eközben facebook oldalunk felhasználói körét is folyamatosan bővítettük. Egyetemista önkénteseinknek köszönhetően sikerült ismerőseink körét az egyetemista korosztály körében is jelentősen növelnünk.

 

Sajtó

A fesztivál színházi programjának gerincét az előző évadban bemutatott előadások tették ki. Ezek többségéről annak idején bőségesen született tudósítás, kritika. Ez a tény meghatározta a sajtó és média figyelmét és aktivitását a fesztivállal kapcsolatban: az esemény beharangozására helyeződött a hangsúly az eseményről szóló szóló tudósításokkal, beszámolókkal szemben a magyar sajtóban és médiában.

 

Ezzel együtt – 2014 márciusával bezárólag – hat összefoglaló beszámoló jelent meg 2013. évi Kortárs Drámafesztiválról a magyar sajtóban, s nagy eredménynek tekintjük, hogy az egész Európában mérvadó két német színházi folyóirat, a Theater heute és a Theater der Zeit egyaránt részletes összefoglalóban számolt be a fesztiválról.