Benkó Bence - Fábián Péter: Cájtstükk, avagy a bizonytalanok

k2 Színház

 

2016. December 5., hétfő, 19 óra

Átrium Film-Színház

Jegyvásárlás>>

Alkotók

Bíró Kriszta mv.

Boros Anna

Borsányi Dániel

Domokos Zsolt

Gyöngy Zsuzsi mv.

Horváth Szabolcs

Piti Emőke

Viktor Balázs

 

Írta: Benkó Bence, Fábián Péter

Díszlet: Jeli Sára Luca

Jelmez: Palánki Hedvig m.v.

Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn

Rendezőasszisztens: Molnár Fanni

Rendező: Fábián Péter, Benkó Bence

 

Ősbemutató: 2016. november 15.

 

 

KIK? A 2010-ben alakult független színházi műhelyt a Kaposvári Egyetem színművész szakán végzett Benkó Bence és Fábián Péter alapította, céljuk, hogy olyan produkciókat hozzanak létre, amelyek mindenféle külső nyomás, teljesítési kényszer nélkül, az adott anyaggal való szabad kísérletezés során születnek meg. A fiatal színházcsináló generáció széles körben elismert tagjai, akik új színt visznek a magyarországi rendezői színház berkeibe.

MIT? A színház volt már vallási ceremónia. Volt már politikai fórum. A nép hangja. Királyok kedvtelése. Propaganda. Oktatási eszköz. Sznob értelmiségiek szellemi maszturbációs kukkoldája. Üres szórakoztatás. Időtöltés, ha épp nem ment semmi jó a moziban. Pártok palotája. Randihely. A k2 Színház készülő előadása mindez együttvéve, sőt még jóval több is, de legalább annyira értelmetlen. Vagy mégsem?

MIÉRT? Mi van, ha egy előadás képes megváltoztatni mindent? Ha nem is tudunk róla, de minden eddigi színházművészeti megmozdulás egy bizonyos irányba mutatott: az első eljövetel felé, a reveláció színháza felé, a megkérdőjelezhetetlen és aktuális tudásunk szerint felfoghatatlan és elképzelhetetlen közösségi megmozdulás felé, amely meghatározza mindazt, amit múltnak, jelennek és jövőnek hívunk? Mi történik, ha valami történik?

Vö.: Urbán Balázs: Pipa, nem pipahttp://szinhaz.net/2016/11/28/urban-balazs-pipa-nem-pipa/

Csáki Judit és Jászay Tamás: Közel s távol http://revizoronline.com/hu/cikk/6417/k2-szinhaz-cajtstukk-avagy-a-bizonytalanok-atrium-film-szinhaz/