A desszert olyan, mint egy ételáldás az emberek számára, amit mindannyian nagy élvezettel fogyasztunk. Habár általában a desszertnek tekintik az összes édes terméket, ez részben igaz csak, ugyanis a mai desszertek között szerepelnek torta szeltek és házi készítésű sütemények, és senki sem mondja, hogy a cukrot nem lehet mással helyettesíteni, például természetes mézzel. Emellett manapság a desszert nem feltétlenül jelenti a tányéron felszolgált lekvárt a nagyszülők korából. Napjainkban nagyon sok desszert recept van, amely gyümölcs alapanyagból készül, ízviláguk pedig egészen egyedi. Ezeket a desszerteket akár nevezhetjük a napsugár konyhájának is, hiszen akár a napsugarak a bőrünket, a desszertek az ízvilágunkat aranyozzák be. A napsugár konyhája rejti a legfinomabb epres csodákat.
Az epres desszerteknek egyszerűen nem lehet ellenállni, legyen az bármilyen más alapanyaggal kombinálva. Tökéletes desszert csoda az epres tiramisu. A recept elkészítése roppant egyszerű, és akár fél óra alatt össze is lehet állítani ezt az epres csodát. A hozzávalók is egyszerűen beszerezhetők, csupán babapiskótára, mascarponera, tojásra, tejszínhabra és persze eperre van szükség. A babapiskóta és az eper kivételével a többi hozzávalót turmixgéppel összekeverjük, majd egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd erre az epres szirupba mártott babapiskótákat, erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta. A tetejét befedjük a maradék krémmel és eperrel díszítjük, majd a hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével a napsugár konyhája megnyílik és máris tálalható az epres tiramisu csoda.