Breaking News

Mini kazán konvektor helyére

A konvektoros fűtés ma már egy elavult technológia és sokak keresik az alternatív megoldásokat. Számos ingatlanban nincs lehetőség a tipikus központi fűtés kialakítására, itt kerülhet kép a mini kazán konvektor helyére beépítve. Ez még egy kevéssé ismert lehetőség, de minden igényt kielégít.

Ez egy komplett fűtési rendszer, amiben mini kazán konvektor helyére kerül. Ehhez a kazánhoz csatlakoztatunk 3-4 radiátort, amely a lakás különböző pontjain egyenletes hőmérsékletet tud biztosítani. Még olyan nehezen fűthető helységekben is, mint a fürdőszoba. Megfelelő beállításokkal a mini kazán akár a szükséges használati meleg vizet is előállítja.

Ez így nagyon meggyőzően hangzik, de ez tényleg hatékony? Természetesen igen. Ha belegondolunk, a hagyományos konvektorok általában rendkívül pazarló módon működnek. Nehéz a hőszabályozásuk, és nagy hőveszteséggel dolgoznak. Ha mini kazán konvektor helyére kerül beépítésre, rengeteg energiát megspórolunk. Működése 90 %-nál nagyobb energia hatékonyságú. A kazán és a radiátorok közti kis távolság miatt kevés hő vész el. Teljesítményéből fakadóan egy 50-70 négyzetméteres ingatlan fűtését és meleg víz ellátását minden gond nélkül képes biztosítani.

Ha elhatároztuk magunk és mini kazán kerül konvektor helyére, nagy előnyt jelent, hogy nem kell sem tervet készíttetnünk, sem engedélyeztetnünk. A megfelelő szakember bevonásával előkészíthetjük a beruházást, megvásárolhatjuk a megfelelő eszközöket és anyagokat. A mini kazánok nagy előnye, hogy a meglévő parapetre felszerelhetőek, de ha nem áll rendelkezésre ilyen kivezető, gyűjtőkéménybe is beköthetőek. A beszerelésre kerülő fali termosztát segítségével a hőmérséklet közel azonos szinten tartható.

Ha mini kazán konvektor helyére kerül beépítésre, érdemes elgondolkodnunk egyéb kiegészítő beruházásokon is. A nem megfelelő nyílászárók komoly gondokat okozhatnak, hisz a megtermelt hő elszökik. Tehát a fűtéskorszerűsítés mellett szükséges lehet nyílászáró cserét is elvégeztetnünk. Emellett a rossz falszigetelés is csökkenti új fűtésünk hatékonyságát. Bár sokan gondolják úgy, hogy társasházi lakás külső falait nem lehet szigetelni, de erre már nem egy példát láttunk. Másrészről beltéri szigetelés is elérhető, amely minimálisan változtatja meg az ingatlan belső képét.

Megtalálta új fűtési rendszerét? Felkeltettük érdeklődését? Szakembereink egész nap várják hívását!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük