Breaking News

Zombis társasjáték

Zombis társasjáték szombat estére: miért is ne?

Az élőhalottak, vagyis a zombik régóta izgatják az emberek képzeletét. Nem csoda hát, hogy már társasjáték formájában is találkozhatunk a legnépszerűbb képzeletbeli lényekkel. Ha a filmek és sorozatok mellett új köntösben csempésznéd a nappalidba ezeket a lényeket, próbálj ki egy véres zombis társasjátékot!

 

Zombicide: A zöld horda

www.gemklub.hu weboldalon még zombis társasjátékok közül is válogathatsz. Ezek közül az egyik legismertebb a Zombicide: A zöld horda nevű játék. Ebben a zombik elpusztítása csakis csapatban, a barátaiddal összefogva valósulhat meg. Az akár 1-6 játékos részére szóló, kevesebb mint 1 óráig tartó játékmenetet igénylő játék közepesen összetett, bonyolultsága miatt azonban csak 14 éves kor felett ajánlott.

A játék során küldetéseket, kampányokat kell teljesíteni, hatalmas szerep jut a kooperációnak, a moduláris táblának és a kockadobásoknak. A tartozékok pedig még élethűbbé és izgalmasabbá teszik az egészet. Ha csapatot alkotsz a barátaiddal, legyőzheted a hordát! Ha kihasználjátok a túlélő képességeteket és lejátszátok a 10 különböző küldetést, tiétek lesz a győzelem. Sőt, akár saját térképeket is létrehozhattok. Minél több zombit intéztek el közösen, annál több különleges képességre tehettek szert, de vigyázzatok: ekkor még több zombi érkezik!

 

A tréfás Muchkin – Zombik társasjáték

A Muchkin – Zombik valójában egy kártyajáték, amely attól függetlenül, hogy tele van zombikkal, meglehetősen vicces is. A játékban mindenki zombiként kezd, a szörnyek pedig átlagos emberek, akiknek célja, hogy megállítsa az élőhalott inváziót. Osztályok és fajok ebben a típusban a legtöbb Muchkin játékkal szemben nincsenek, de lehetsz például Vudu Zombi vagy Pestises Zombi. Sőt, ha szeretnél, a fejlődésed során még különleges képességek birtokosává is válhatsz.

A 3-6 fő közös szórakozását lehetővé tevő, 1 órás időtartamot felölelő játék 12 éves kor felett ajánlott. Pörgős, szórakoztató, mókás játék, amelyet garantáltan élvezni fognak azok, akik egyébként is odavannak a Muchkin társasokért!

 

Holtak tele páratlan hangulattal

Az egyik legkomolyabb témával rendelkező zombis társasjáték a Holtak tele, amelyben a zombi apokalipszis a hideg tél során köszönt be a játékosok életébe. Az összetett szabályrendszernek köszönhetően hosszú, mintegy 100-200 perces játékidővel számolhatsz. A társas 2-5 fő közös időtöltését teszi lehetővé, a cél pedig nem más, minthogy túléljétek a zombik támadását. Mindeközben saját céljaitokat is elérhetitek. Rengeteg zombi, különböző küldetések, sok-sok döntés és kaland, fegyverek és szereplők – ezek a játék jellemzői, amely morális kérdések eldöntésével is párosul.

Ha odavagy a horrorisztikus elemekért, a zombikkal pedig szeretnél tökéletes grafikai környezetben, szemléletes elemekkel együtt játszani, ráadásul rajongsz a kooperációért, a Holtak telét is kedvelni fogod. Ha azonban célod az egyéni győzelem, válassz másik játékot!

A zombikultusz áthatja a filmeket, a sorozatokat, a videójátékokat és természetesen a társasokat is. Ha te is sokszor fantáziálsz arról, hogy milyen lehet felvenni velük a harcot, próbáld ki a fent említett, izgalmasabbnál izgalmasabb zombi társasjátékokat egy unalmasnak tűnő szombat estén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük